Banner Presentacio 935470 960 720

Tornar enrere

Real World Lab IDIAPJGol

 
Presentació:

El Real World Lab (RWL) és un LIVING-LAB centrat en l'Atenció Primària. S'ha creat amb l'objectiu de donar suport a emprenedors, investigadors i també inversors per provar i validar tecnologies de la salut en un entorn real, tot incloent algoritmes d’IA, aplicacions, plataformes, dispositius mèdics o processos.

 

Perquè el RWL?

El desenvolupament infructuós d'algunes tecnologies sanitàries és deu que no s'han co-creat, desenvolupat i/o validat adequadament abans d'arribar al mercat. De vegades són desenvolupats per enginyers, programadors etc.,.. que creen eines, aplicacions, plataformes o dispositius mèdics amb poc o sense suport clínic.

Durant el seu desenvolupament es posen a prova de forma molt limitada (poques persones, mateix territori, amb familiars,...) i enfocades només a la tecnologia però amb algunes mancances (establiment del preu final, com implementar, necessitat clinica real, impacte socio-económic,..).

El RWL és un living que ha estat especialment creat amb la idea de resoldre tots aquests problemes. Admet no només assajos clínics, sinó anàlisi de l'experiència de l'usuari, necessitats reals de pacients i professionals i impacte socioeconòmic entre d’altres opcions. El RWL ajuda a pendre decissions sobre les teves tecnologies i innovacions, i un cop assolits els reptes, es pot obtenir un segell de qualitat que demostri la validesa del producte, o  aconseguir informació real per reatlizar millores.

La principal diferència amb altres Living Labs és que el nostre àmbit geogràfic és l'Atenció Primària de tota una regió, la qual cosa vol dir que, podem accedir a:

  • Uns 6 M pacients
  • Quasi de 400 centres d'atenció primària
  • 36 equips de recerca i 1322 investigadors
  • Més de 10.000 professionals d'Atenció Primària
  • Una de les bases de dades del món real més grans en Atenció Primària amb 6 M de pacients i més de 200 variables
  • Un equip multidisciplinari específic (metges generals, infermeres, economistes, epidemiòlegs, psicòlegs, científics socials, desenvolupadors de negoci,...) de suport al living lab

 A més, l'Atenció Primària, com a primer pas per accedir a l'SNS, està molt a prop dels pacients, liderant el reclutament i l'adhesió als estudis de salut i probablement el lloc més rellevant per implementar tecnologies sanitàries degut al seu l'alt impacte i transversaliat total en la societat en comparació amb l’atenció hospitalària.

El RWL ofereix la oportunitat de validar els seus productes de tecnologia sanitària en un entorn real. D'aquesta manera, coneixeran la viabilitat clínica real dels seus desenvolupaments, l'acceptació de pacients i professionals sanitaris. També es pot aplicar en diferents Serveis Nacionals de Salut, i recollir comentaris sobre l'experiència de l'usuari, perquè coneguin la idoneïtat dels seus desenvolupaments i, si cal, com millorar-los.