Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

"Les ferides són el que et queda a dins”: un estudi sobre les implicacions de viure amb endometriosi

L’informe “Les ferides són el que et queda a dins: un estudi de Fotoveu sobre les implicacions de viure amb endometriosi” és un retrat de les realitats que viuen les dones afectades per aquesta malaltia crònica. L’estudi participatiu de fotoveu, realitzat entre maig i juny del 2022, ha comptat amb la participació de nou dones afectades.

 Fotografia fotoveu endo

0
0
0
s2smodern

 

Josep Vidal Alaball, coordinador de la USR Catalunya Central: "Els nostres projectes intenten millorar la vida de les persones i ajudar als professionals sanitaris a treballar millor"

La feina feta des de l’IDIAP Jordi Gol en recerca assistencial augmenta any rere any. Una de les claus de l’èxit està en els projectes que es gestionen a través de les diferents Unitats de Suport a la Recerca del territori. Cada una d’elles està dirigida per professionals de la salut que tenen una implicació en l’àmbit de la recerca vocacional. Sens dubte, un d’aquests és en Josep Vidal Alaball, coordinador de la USR Catalunya Central. Parlem amb ell sobre el valor de ser un metge rural, sobre els projectes que s’han portat a terme des de aquesta unitat i sobre la primera edició dels Ajuts Centra’t que es donaran a Manresa el 6 de juny.

JOSEP VIDAL 1

0
0
0
s2smodern

La Comissió de recerca qualitativa, un espai d’aprenentatge i intercanvi en recerca als serveis de salut, ben valorat i obert a la participació

Tres anys després d’haver ampliat la Comissió de recerca qualitativa amb l’acord de col·laboració entre el Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol), les avaluacions successives la mostren com un espai d’aprenentatge consolidat en la recerca aplicada als serveis de salut, molt ben valorat pels seus participants. L’ampliació no només ha permès mantenir la qualitat i interès d’aquest espai, sinó que ha contribuït a augmentar-ne els nivells de participació i a l’ampliació de les temàtiques tractades. De cara al 2023, es plantegen nous per a aquesta comissió, oberta a noves incorporacions.

fondo productos mesa madera

0
0
0
s2smodern

S’inicia el projecte Experiències i necessitats de les persones trans en l’Atenció Primària de Girona

Des de l’IDIAPJGol investiguem per a oferir a les persones trans* una pràctica clínica d’excel·lència en l’àmbit de l’atenció primària. Tres investigadores de l’IDIAPJGol, Alicia Ares, Violeta Concepción i Anna Ponjoan, han dissenyat l’estudi titulat “Experiències i necessitats de les persones trans* en l’Atenció Primària de Girona”. En aquest sentit, han obert una convocatòria per convidar a participar a persones trans* que vulguin explicar com s’han sentit al ser ateses en els centres d’atenció primària o consultoris i quines són les seves necessitats en salut. Aquesta informació és indispensable per a millorar els serveis d’atenció primària i plantejar-nos futurs projectes de recerca ajustats a les necessitats del col·lectiu trans*.

pexels alexander grey 3868990 1