Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 36 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • Jornada recerca ICS

  La 13a Jornada de Recerca de l’Institut Català de la Salut se celebrarà el 21 de novembre

  El proper 21 de novembre de 2022, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’IDIBELL acolliran la 13a Jornada de Recerca de l’Institut Català de la Salut —que reunirà investigadores i investigadors representatius dels instituts de recerca vinculats als centres sanitaris de l'organització i que permetrà posar en comú els darrers avenços en salut mental.

  health 9

  LLegir més

 • Ajuts recerca AP 2022

  Oberta la convocatòria d'Ajuts a la recerca en Atenció Primària 2022 de l'ICS/IDIAPJGol

  Des d'aquest mes de juliol, i fins al proper 6 de novembre, es poden presentar candidatures per als Ajuts a la recerca en Atenció Primària que atorga l'IDIAPJGol juntament amb l'ICS. 

  Cartell IDIAP 2022 web

  LLegir més

 • Jornada 25 anys

  L’IDIAPJGol celebra 25 anys com a centre de recerca i promoció de la salut en Atenció Primària referent a Catalunya

  L’IDIAPJGol celebra l’aniversari en una jornada científica per posar en valor la tasca dels més de 1.500 investigadors i investigadores que fan recerca en Atenció Primària des de tots els territoris de Catalunya. L’Institut Català de la Salut va crear l’any 1996 la Fundació Jordi Gol i Gurina amb l’objectiu de promoure i gestionar la innovació, la formació, la docència i la recerca clínica, epidemiològica i en serveis de la salut en l’àmbit de l’atenció primària.

  25 anys IDIAPJGol

  LLegir més

 • Perfil SIDIAP

  La International Journal of Epidemiology publica el perfil de la base de dades SIDIAP

  El Sistema d'Informació per a la Recerca a l'Atenció Primària (SIDIAP) és una base de dades d'atenció primària de tota la població que es va crear per proporcionar una eina útil per a la investigació sanitària. El SIDIAP inclou dades de 328 centres d'atenció primària gestionats per l'Institut Català de la Salut a Catalunya i dades pseudoanonimitzades de més de 8 milions de persones.

  sidiap

  LLegir més

 • Publicacions científiques

  Recull dels darrers articles científics de l'IDIAPJGol

  Consulta les últimes publicacions en revistes científiques de l'IDIAPJGol o amb la participació dels nostres investigadors i investigadores. 

  foto publicacions cientifiques IDIAPJGol 682x376

  LLegir més

 • Son-Diabetis

  Una millor qualitat del son millora el control metabòlic de pacients amb diabetis, segons un estudi del CAP de Balaguer

  La revista Biology ha publicat l’estudi, liderat per la infermera Cristina García Serrano, que destaca el paper clau dels professionals de la infermeria en la formació dels pacients sobre hàbits del son.

  Cristina Garcia Serrano

  LLegir més

 • PECT BAGESS

  El PECT BAGESS exposa els projectes que estan en marxa per millorar l’atenció a la dependència i a la cronicitat després d’un any de feina

  Coordinat per l’Ajuntament de Manresa i compartit per diverses entitats que operen a la comarca en l’àmbit sociosanitari (Althaia, Ampans, Eurecat, la FUB, IDIAPJGol – ICS i Sant Andreu Salut), el projecte té l’objectiu de millorar la qualitat de vida i l’afavoriment de la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques. A la vegada, la iniciativa busca impulsar la transformació del sector a través de la recerca i la implementació de solucions digitals.

  pect bagess

  LLegir més

 • Residents Lleida

  Comença la formació dels nous residents de medicina i infermeria de Lleida

   

  Els 63 nous residents que el passat 30 de maig es van incorporar a Lleida per desenvolupar les seves especialitats a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Hospital Universitari Santa Maria i a l’atenció primària han començat la seva formació en els diferents àmbits.

  residents lleida

  LLegir més