Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 36 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • Son-Diabetis

  Una millor qualitat del son millora el control metabòlic de pacients amb diabetis, segons un estudi del CAP de Balaguer

  La revista Biology ha publicat l’estudi, liderat per la infermera Cristina García Serrano, que destaca el paper clau dels professionals de la infermeria en la formació dels pacients sobre hàbits del son.

  Cristina Garcia Serrano

  LLegir més

 • PECT BAGESS

  El PECT BAGESS exposa els projectes que estan en marxa per millorar l’atenció a la dependència i a la cronicitat després d’un any de feina

  Coordinat per l’Ajuntament de Manresa i compartit per diverses entitats que operen a la comarca en l’àmbit sociosanitari (Althaia, Ampans, Eurecat, la FUB, IDIAPJGol – ICS i Sant Andreu Salut), el projecte té l’objectiu de millorar la qualitat de vida i l’afavoriment de la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques. A la vegada, la iniciativa busca impulsar la transformació del sector a través de la recerca i la implementació de solucions digitals.

  pect bagess

  LLegir més

 • Residents Lleida

  Comença la formació dels nous residents de medicina i infermeria de Lleida

   

  Els 63 nous residents que el passat 30 de maig es van incorporar a Lleida per desenvolupar les seves especialitats a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Hospital Universitari Santa Maria i a l’atenció primària han començat la seva formació en els diferents àmbits.

  residents lleida

  LLegir més

 • Perspectiva sexe i gènere en recerca

  Participem en la creació d’una eina per incorporar la perspectiva de sexe i gènere en els continguts de recerca

  Recentment s’ha publicat una eina per integrar la perspectiva de gènere i sexe que està dissenyada per guiar a les persones investigadores a l'hora de considerar la incorporació del sexe i/o el gènere en estudis de ciència bàsica, clínica, de serveis sanitaris i de salut pública. Ha desenvolupat l’eina un grup de treball amb professionals de diferents institucions de recerca de Catalunya, entre els quals la investigadora Constanza Jacques de l’IDIAPJGol.

  toolkit genere

  LLegir més

 • Estudi Endometriosi

  L’IDIAPJGol coordina un estudi participatiu sobre l’endometriosi

  L’IDIAPJGol, en col·laboració amb l’associació Endo&Cat (afectades per l’endometriosi) i d’altres institucions, està duent a terme un projecte de recerca per explorar les vivències d'endometriosi, el procés de diagnòstic i l’accés als serveis de salut de les dones que viuen amb endometriosi a Catalunya.

  estudi endometriosi

  LLegir més

 • Reobrim Sitges

  La revista BMJ publica l’article sobre l’estudi de cohorts Reobrim Sitges

  El 20 de maig de 2021 l’IDIAPJGol va participar en un estudi per avaluar l’impacte de la reobertura de l’oci nocturn a Sitges en la transmissibilitat del SARS-CoV-2. Ara, la revista BMJ publica l’article científic amb els resultats de l’assaig.

  assaig Sitges

  LLegir més

 • Publicacions científiques

  Consulta els darrers articles científics de l'IDIAPJGol

  Recollim les últimes publicacions científiques de l'IDIAPJGol o amb la col·laboració dels nostres investigadors i investigadores.

  foto publicacions cientifiques IDIAPJGol 682x376

  LLegir més

 • Jornada 25 anys

  Vine a celebrar el 25è aniversari de l'IDIAPJGol amb nosaltres!

  El proper dimarts 28 de juny tindrà lloc la Jornada de celebració dels 25 anys de l'Institut. Serà un acte presencial al Cosmocaixa de Barcelona durant la qual es donaran a conèixer diferents projectes emblemàtics de l'IDIAPJGol, així com s'exposaran pòsters de totes les Unitats de Suport a la Recerca. 

  IDI Logo OK 04

  LLegir més