Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 36 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • Informe Fotoveu

  "Les ferides són el que et queda a dins”: un estudi sobre les implicacions de viure amb endometriosi

  L’informe “Les ferides són el que et queda a dins: un estudi de Fotoveu sobre les implicacions de viure amb endometriosi” és un retrat de les realitats que viuen les dones afectades per aquesta malaltia crònica. L’estudi participatiu de fotoveu, realitzat entre maig i juny del 2022, ha comptat amb la participació de nou dones afectades.

   Fotografia fotoveu endo

  LLegir més

 • Entrevista a Josep Vidal Alaball

   

  Josep Vidal Alaball, coordinador de la USR Catalunya Central: "Els nostres projectes intenten millorar la vida de les persones i ajudar als professionals sanitaris a treballar millor"

  La feina feta des de l’IDIAP Jordi Gol en recerca assistencial augmenta any rere any. Una de les claus de l’èxit està en els projectes que es gestionen a través de les diferents Unitats de Suport a la Recerca del territori. Cada una d’elles està dirigida per professionals de la salut que tenen una implicació en l’àmbit de la recerca vocacional. Sens dubte, un d’aquests és en Josep Vidal Alaball, coordinador de la USR Catalunya Central. Parlem amb ell sobre el valor de ser un metge rural, sobre els projectes que s’han portat a terme des de aquesta unitat i sobre la primera edició dels Ajuts Centra’t que es donaran a Manresa el 6 de juny.

  JOSEP VIDAL 1

  LLegir més

 • Comissió de recerca qualitativa

  La Comissió de recerca qualitativa, un espai d’aprenentatge i intercanvi en recerca als serveis de salut, ben valorat i obert a la participació

  Tres anys després d’haver ampliat la Comissió de recerca qualitativa amb l’acord de col·laboració entre el Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol), les avaluacions successives la mostren com un espai d’aprenentatge consolidat en la recerca aplicada als serveis de salut, molt ben valorat pels seus participants. L’ampliació no només ha permès mantenir la qualitat i interès d’aquest espai, sinó que ha contribuït a augmentar-ne els nivells de participació i a l’ampliació de les temàtiques tractades. De cara al 2023, es plantegen nous per a aquesta comissió, oberta a noves incorporacions.

  fondo productos mesa madera

  LLegir més

 • Projecte trans

  S’inicia el projecte Experiències i necessitats de les persones trans en l’Atenció Primària de Girona

  Des de l’IDIAPJGol investiguem per a oferir a les persones trans* una pràctica clínica d’excel·lència en l’àmbit de l’atenció primària. Tres investigadores de l’IDIAPJGol, Alicia Ares, Violeta Concepción i Anna Ponjoan, han dissenyat l’estudi titulat “Experiències i necessitats de les persones trans* en l’Atenció Primària de Girona”. En aquest sentit, han obert una convocatòria per convidar a participar a persones trans* que vulguin explicar com s’han sentit al ser ateses en els centres d’atenció primària o consultoris i quines són les seves necessitats en salut. Aquesta informació és indispensable per a millorar els serveis d’atenció primària i plantejar-nos futurs projectes de recerca ajustats a les necessitats del col·lectiu trans*.

  pexels alexander grey 3868990 1

  LLegir més

 • Articles científics març 2023

  Últims articles publicats per l'IDIAPJGol

  Consulta aquí els últims articles publicats per l'equip investigador de l'IDIAPJGol

  article idiapjgol 3

  LLegir més

 • 31 de maig: Retreat de l’IDIAP

  Save The Date! 31 de maig: Retreat de l’IDIAP

  El pròxim 31 de maig l’IDIAP Jordi Gol celebra al Mont Sant Benet un nou Retreat amb l’objectiu de crear i potenciar sinèrgies entre els diferents grups de recerca que formem part de l’entitat. Aquesta trobada és clau per tal de promoure la recerca interdisciplinària més enllà de cada una de les àrees de recerca i territorials.

   mont san benet

  LLegir més

 • Programa Centra't-Novetats

  Novetats en el Programa Centra’t: Nou deadline i 100% subvencionat per l’ICS

  La primera convocatòria dels Ajuts del Programa Centra’t s’apropa, però encara hi ha temps per apuntar-s’hi. Una bona oportunitat per aconseguir una de les tres beques que es donarà a través d’aquest programa de desenvolupament de talents. L’ICS Catalunya Central , la Fundació Dr. Antoni Esteve i l’IDIAP Jordi Gol han creat aquest convocatòria amb la idea de donar valor a la recerca realitzada des de la Catalunya Central.

  becas

  LLegir més

 • Projecte de Laura Medina

  Laura Medina presenta un estudi sobre l’endometriosi a l’Hospital Clínic

  La investigadora Laura Medina, especialista en salut menstrual, presenta el proper 22 de març el projecte “Les ferides són el que et queda a dins”. La presentació està inclosa en la sessió informativa i participativa sobre l'endometriosi “Endometriosi: la regla no fa mal” dins la Setmana d’Intercanvi d’Experiències que organitza l’Observatori Experiència Pacient de l’Hospital Clínic de Barcelona. Aquesta sessió està oberta a la ciutadania, dirigida especialment a noies adolescents (i també nois) per conscienciar sobre aquesta malaltia cròmica i inflamatòria i presentar alguns dels projectes sobre aquesta patologia que es porten a terme.

  endometriosis

  LLegir més