Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

La USR Catalunya Central dona suport a prop de 1.600 professionals d'Atenció Primària

La Unitat de Suport a la Recerca de la Catalunya Central és una unitat multidisciplinària on hi treballen professionals de medicina de família, d’infermeria, d’epidemiologia, tècnics de salut  i d’administració. És l’encarregada de gestionar, assessorar i impulsar la recerca entre els professionals del territori. 

USR Catalunya Central

Actualment, la USR de la Catalunya Central dona suport a uns 1.572 professionals de tres Serveis d’Atenció Primària: SAP Bages, SAP Osona i SAP Anoia, que realitzen la seva tasca assistencial en 32 equips d’atenció primària, 1 centre penitenciari i 102 consultoris.

Qui forma part de la USR?

  • Jacobo Mendioroz Peña: Metge especialista en Medicina Preventiva i Salut pública. Diploma d’Estudis Avançats en Pediatria  i Màster en Salut Pública. Investigador del Centre de Recerca d'anomalies Congènites (CIAC) de l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) i de la xarxa de centres de recerca en malalties rares (CIBERER). Actualment és el coordinador de la USR i de la part assistencial de l’Àrea Tècnica de Suport a la gestió. Coordina el grup de recerca emergent PROSAARU de l’IDIAP Jordi Gol, acreditat per l’AGAUR.
  • Glòria Saüch Valmaña: Infermera i Màster en Ciències de la Infermeria. Doctora per la Universitat de Lleida. Desenvolupa tasques de sotscoordinadora a la USR. Membre i responsable de la línia d’activitat física del Grup de Recerca PROSAARU de l’IDIAP Jordi Gol, acreditat per l’AGAUR.
  • Joaquim Pascual Cubí: Infermer i Màster en Salut Pública. Tècnic de Salut i Recerca de la USR. La seva principal activitat se centra en donar suport en les funcions metodològiques als professionals i residents en formació del SAP Bages.
  • Anna M Ramírez Morros: Infermera i Màster de Salut Pública, amb dedicació parcial com a tècnica de salut al SAP Bages-Berguedà i com a tècnica de recerca a la USR. Forma part del Grup de Recerca Epidemiològica en Diabetis des de l’atenció primària (DAP_CAT) de l’IDIAP Jordi Gol, acreditat per l’AGAUR, en el que actualment desenvolupa la seva tesi doctoral.
  • Maria Homs i Riba: Biòloga especialista en biologia sanitària, Doctora en Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina. Actualment desenvolupa les seves tasques com a tècnica de salut, gestora de qualitat i seguretat del pacient al SAP Anoia, a més realitza tasques de suport metodològic i gestió de la recerca en l’àmbit d’atenció primària als professionals de l’Anoia. 
  • Xavier Marín Gómez: Metge especialista en medicina familiar i Comunitària amb dedicació a tasques de tècnic de salut del SAP Osona. Enginyer Tècnic en Sistemes de Gestió i Doctor en Ciències experimentals i Tecnologies. Des del 2018, realitza tasques de suport a la USR. Ha publicat diversos treballs relacionats amb les TIC i la mHealth i forma part del grup de recerca emergent PROSAARU, en el qual desenvolupa la seva recerca en la línia de noves tecnologies.
  • Pere Roura Poch: Llicenciat en Medicina Preventiva i Salut Pública. Especialitzat en metodologia de recerca i assajos clínics. Compagina la seva tasca de suport amb el seu càrrec actual com a cap de la Unitat Clínic-Epidemiològica del Consorci Hospitalari Vic. En els darrers 5 anys, ha publicat una vintena d’articles a revistes científiques indexades.
  • Josep Vidal i Alaball:Metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària i Màster en Salut pública per la Universitat de Cardiff. Doctor per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Compagina la tasca assistencial amb tasques de tècnic de recerca a la USR. Membre del grup de recerca emergent PROSAARU, en el qual desenvolupa la seva recerca en la línia de noves tecnologies. També està acreditat com a professor lector de l’AQU. Actualment compta amb 15 publicacions a revistes científiques indexades.
  • Eduard Velasco Márquez: Gestió i suport administratiu de la USR

La USR té actualment 1 grup de recerca acreditat. El grup PROSAaRu (Promoció de la salut en l’àmbit rural) va ser acreditat l’any 2018 per l’AGAUR com a grup emergent. Aquest grup té com a línies estratègiques estudiar l’impacte de les diferencies territorials i especialment de la ruralitat en la presentació de patologies, la influència dels determinants en la salut, la sobre prescripció i el sobre diagnòstic i la implantació de tecnologies sanitàries per millorar l’atenció sanitària.