Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

SIDIAP2018, noves variables i més informació

El Sistema d’Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària (SIDIAP), ha incorporat recentment algunes novetats que permeten contemplar més variables i accedir a molta més informació.

Simbiosi ICS IDIAP

 

En el cas de les variables, ara la base de dades també incorpora informació sobre el Pacient Crònic Complex (PCC) o sobre la Malaltia Crònica Avançada (MACA). A més, s’està elaborant un projecte conjunt de amb l’ICS per validar nous indicadors de longitudinalitat que indiquin el grau de continuïtat d’un individu amb el seu metge d’atenció primària.

Pel que fa al laboratori, ja s’ha completat la informació de serologies de les malalties infeccioses més freqüents (VHB, VHC i VIH). La resta de serologies estan en fase d’anàlisi i validació i estaran disponibles properament. També s’ha incorporat la informació que registren els professionals a mà de Variables Analítiques (RIMAP, Registre Informatitzat Manual d’Atenció Primària). Això suposa que hi ha disponible entre un 5,5 i un 7,3% més d’informació.

Una altra de les novetats és que s’ha passat de 6 especialitats de visita a més de 50.

SIDIAP, la plataforma per a la recerca en Atenció Primària

El SIDIAP, Sistema d’Informació pel Desenvolupament de la Investigació a l’Atenció Primària, neix el 2010 com a plataforma per a l’ús del potencial de les històries clíniques informatitzades per a la recerca. L’objectiu del SIDIAP és disposar d’un gran sistema d’informació amb dades provinents de l'estació clínica de treball d'atenció primària (ECAP) de l'ICS i d’altres fonts complementàries que permeti obtenir informació vàlida i fiable per a crear nou coneixement i donar suport a la recerca en Atenció Primària.