Debat obert sobre la participació ciutadana en la recerca
A l'atenció primària fem recerca per la salut de les persones. Però, realment allò que investiguem és el què més preocupa a la gent? L'IDIAPJGol organitza un debat obert per sentir les opinions de la població general i poder debatre sobre la seva participació en les diferents etapes de la recerca en salut. Us esperem el 25 d'octubre a les 16.30 a la llibreria Alibri (Carrer balmes 26, Barcelona) per compartir aquesta experiència i us animem a fer difusió de la trobada.
La recerca en salut ha de donar resposta a les necessitats i interessos de les persones i de la comunitat. El principal objectiu de la nostra recerca és que els resultats es puguin aplicar de manera efectiva a la pràctica clínica generant el màxim impacte positiu en la qualitat de vida i la salut de les persones. En aquest context, la participació i implicació de la població en la recerca en salut pot orientar-nos cap a línies de recerca rellevants i de major impacte, però cal reflexionar sobre com es pot desenvolupar aquest nou model.
Un dels objectius estratègics de l'IDIAPJGol és fomentar les accions que facin possible la participació de la població en els projectes de recerca. Però per planificar i implementar la participació de la població en la recerca en l'àmbit de l'atenció primària, és imprescindibles conèixer les opinions tant dels equips investigadors com de les persones que volem que hi participen.
El pròxim 25 d'octubre hem organitzat un debat obert per apropar-nos a les opinions de la gent i poder reflexionar de manera conjunta sobre la seva participació en la recerca. El debat es farà a partir del visionament d'alguns fragments del documental “How to Survive a Plague” que explica l'experiència d'ACT-UP (AIDS Coalition to Unleash Power), un grup d'activistes compromesos en la lluita contra l'epidèmia del VIH que va denunciar la falta de resposta per part de les institucions i va ser determinant a l'hora d'accelerar els processos de recerca i desenvolupar noves línies terapèutiques.
Etiquetes: Recerca, IDIAPJGol, llibreria Alibri