Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

El Grup GEPAR-AP de l'IDIAPJGol premiat al XIV Congrés AIFiCC

Francisco Martín Luján, coordinador del Grup GEPAR-AP va recollir el Premi al pòster "Nutrició i funció pulmonar en fumadors: una associació més enllà del tabac", el 19 d'abril durant l'acte de cloenda del XIV Congrés AIFiCC a Tarragona.

 gepar ap idiap premi congres aificc 682x376

 

XIV Congrés AIFiCC

Els passats 18 i 19 d’abril va tenir lloc al Palau de Congressos de Tarragona la XIV edició del Congrés AIFiCC. El congrés, dedicat a destacar la importància de la infermera familiar i comunitària en l’àmbit de l’atenció primària va ser tot un èxit, amb una assistència de 410 infermeres.

Glòria Carol, presidenta del comité científic del XIV Congrés de l'AIFiCC, va entregar el Premi de la revista Rol a Francisco Martín Lujan, coordinador del Grup d'Estudi de Patologia de l’Aparell Respiratori en Atenció Primària (GEPAR-AP) de l'IDIAP, al poster "Nutrició i funció pulmonar en fumadors: una associació més enllà del tabac" sobre l'estudi RESET-DIET.

Estudi "Nutrició i funció pulmonar en fumadors"

L'estudi va identificar els patrons dietètics més habituals dels fumadors sense símptomes respiratoris i va examinar l'associació entre el que mengen i el deteriorament de la funció pulmonar. Els resultats conclouen que la dieta mediterrània és un factor protector de la funció pulmonar, a més del fet de deixar de fumar, mentre que el consum excessiu d’alcohol i la dieta occidental (alta en greix i sucre, i baixa en llegum i verdura) s’associa amb el deteriorament dels pulmons.

 

 

Etiquetes: Recerca, IDIAPJGol, XIV Congrés AIFiCC, GEPAR-AP, Grups de recerca