Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Neix el grup de recerca Intelligence for Primary Care

Aquest grup desenvoluparà eines basades en intel·ligència artificial, telemedicina i realitat virtual per millorar la presa de decisions clíniques i optimitzar els processos administratius en atenció primària

Grup recerca I4PC

A la Catalunya Central s’ha creat un nou grup de recerca de l’IDIAP Jordi Gol, liderat pel metge de família Josep Vidal Alaball, que treballa per transformar l’atenció primària a través de tecnologies innovadores.

Intelligence for Primary Care (I4PC) és el segon grup de recerca vinculat a l’Institut Català de la Salut (ICS) en aquest territori i s’enfoca en l’aplicació de la intel·ligència artificial, la telemedicina i la realitat virtual per millorar l’eficiència i la qualitat dels serveis de salut.

Lideratge en recerca i innovació
Josep Vidal Alaball, cap de la Unitat de Recerca i Innovació de l’ICS Catalunya Central-IDIAP Jordi Gol, destaca la importància del projecte: “Amb la creació de l’I4PC, fem un salt qualitatiu per modernitzar l’atenció primària. El nostre objectiu és proporcionar eines que ajudin els professionals a prendre decisions més informades i a reduir la càrrega administrativa, permetent així una atenció més propera i efectiva als pacients."

Objectius i àmbits d’actuació
El grup es centra en tres línies de recerca principals:
1.Telemedicina: desenvolupament d’eines per consultes síncrones i asíncrones.
2.Intel·ligència artificial: incloent-hi l’aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial generativa.
3.Realitat virtual: aplicacions immersives per a la formació i la pràctica clínica.

Amb una composició multidisciplinària que abasta des de medicina de família fins a psicologia i estadística, el grup compta amb la col·laboració d’experts en salut digital i ètica mèdica, així com amb institucions acadèmiques i tecnològiques d’àmbit nacional i internacional.

Un pas més en la recerca a la Catalunya Central
L’I4PC consolida el lideratge de la Catalunya Central en recerca aplicada, complementant l’activitat del Grup de Recerca de Promoció de la Salut en Àmbit Rural (PROSAARU), actiu des de 2017. Aquesta nova iniciativa reafirma el compromís de l’ICS amb la innovació i situa la regió com a referent en l’adopció de tecnologies emergents per transformar l’atenció primària.