Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Josep Vidal participa en l’elaboració del llibre “Atención Primaria. Principios, organización y métodos en Medicina de Familia”

El coordinador de la Unitat de Suport a la Recerca de la Catalunya Central de l’IDIAPJGol i l’ICS és l’autor del capítol sobre les consultes no presencials

JOSEP VIDAL.JPG 1660351116

El doctor Josep Vidal, coordinador de la Unitat de Suport a la Recerca (USR) de la Catalunya Central de l’Institut d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol) i l’Institut Català de la Salut (ICS), i metge de família, ha participat en la redacció d'un capítol de la novena edició del llibre de referència en medicina familiar i comunitària a Espanya: “Atención Primaria. Principios, organización y métodos en Medicina de Familia”. El capítol, centrat en les consultes no presencials, aprofita l’experiència de Vidal en telemedicina i ofereix una visió clara sobre l'evolució i aplicació de les visites a distància en l’atenció primària.

Vidal ha comptat amb la col·laboració d’Eugeni Paredes, metge de Lleida, i Iris Alarcón, metgessa de Barcelona, tots dos professionals de l'ICS i membres del Grup de Salut Digital de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC). Aquest llibre és considerat el més prestigiós en el camp de la medicina familiar a nivell estatal, i aquesta nova edició arriba després de deu anys sense actualitzacions.

Novetats de l’última edició
Aquesta edició incorpora cinc nous capítols que tracten temes rellevants com la infermeria familiar i comunitària, l’atenció primària en situacions de crisi sanitària, la salut de les persones trans, l’ús de l’ecografia de capçalera i, especialment, les consultes no presencials, una pràctica cada cop més present gràcies als avenços en telemedicina. Amb aquestes incorporacions, el llibre es manté actualitzat i adaptat als reptes de la medicina moderna.

Una obra essencial
L'obra està estructurada en tres volums. El primer tracta els principis, l’organització i els mètodes de la medicina familiar; el segon aborda els problemes de salut més freqüents en atenció primària, i el tercer inclou preguntes i respostes per a l’autoavaluació. Aquesta obra és una eina indispensable per a metges, residents i altres professionals de la salut que vulguin aprofundir en el camp de la medicina familiar i comunitària, gràcies a la seva actualització rigorosa i la seva estructura clarificadora.