Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

La revista ‘Annals de Medicina’ publica un article sobre el model pioner de recerca de l’IDIAPJGol

El darrer número de l’òrgan oficial de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears inclou un text signat pel director de l’Institut, Josep Basora, i per l’adjunta a direcció, Anna Berenguera, en què fan una radiografia del centre i el paper que té en l’impuls de la investigació en atenció primària

annals

El director de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol), Josep Basora, i l’adjunta a direcció del centre, Anna Berenguera, signen un article que s’inclou al número d’estiu de la revista Annals de Medicina sobre la institució i el paper que té en la promoció i l’impuls de la recerca en l’àmbit de l’atenció primària de salut. El text fa un repàs als més de 25 anys de trajectòria de l’IDIAPJGol, la seva situació actual, el seu model d’organització, els resultats que ha obtingut i els reptes que enfronta.

L’article subratlla el paper clau que ha tingut l’IDIAPJGol des de la seva fundació l’any 1996. L’institut, que està consolidat com a referent en recerca en el primer nivell assistencial, ha crescut fins a comptar actualment amb més de 1.500 investigadors, la majoria dels quals, professionals que compaginen l’activitat assistencial amb la recerca, i una estructura descentralitzada que permet cobrir tot el territori català.

Amb 464 projectes de recerca actius l’any 2023, la institució ha aconseguit transferir els resultats de les seves investigacions a la pràctica assistencial, fet que ha contribuït significativament a la millora dels serveis de salut. Basora i Berenguera destaquen també la creació de grups de recerca, l’impacte de les publicacions científiques i els reptes futurs de l’IDIAPJGol, especialment en àrees com la medicina predictiva i l’ús de tecnologies avançades com la intel·ligència artificial. 

Referència de l'article

Basora, Josep; Berenguera, Anna. IDIAP Jordi Gol, un model pioner, únic i consoliidat de recerca en atenció primària a Catalunya. Annals de Medicina. 224,  Vol. 107, Núm. 3, Juliol/Agost/Setembre. Disponible a https://annals.academia.cat/view_document.php?tpd=2&i=19545