Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Investigadores de l’IDIAPJGol de Lleida apropen la teràpia amb animals a la Nit Europea de la Recerca

Les metgesses i investigadores de l’IDIAPJGol Maylos Rodrigo i Esther Rodrigo han celebrat un taller sobre els beneficis terapèutics dels gossos i altres animals, que exhaureix totes les places

gossos

 

El passat 20 de setembre, les metgesses Maylos Rodrigo, del CAP Bordeta-Magraners, i Esther Rodrigo, del CAP Primer de Maig, de Lleida, han dut a terme un taller sobre la Teràpia assistida amb animals en la celebració de Nit Europea de la Recerca a la capital del Segrià.

El taller s’ha centrat en les intervencions assistides amb animals. Durant la sessió, s’ha fet referència als estudis que està duent a terme el Grup de Recerca multidisciplinari en Terapèutica i Intervencions d’Atenció Primària (RETICAP) de l’IDIAPJGol sobre la utilització de gossos i altres animals amb finalitats terapèutiques.

Mitjançant una metodologia que ha combinat la teoria amb la pràctica, l’activitat ha permès als assistents experimentar els beneficis de la teràpia amb animals en diferents àmbits: físic, emocional, cognitiu i educatiu. El taller ha exhaurit totes les places disponibles. Infants, pares, avis i estudiants han pogut gaudir de les activitats i han conegut de manera més propera la feina dels investigadors i investigadores.

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa. Té l’objectiu d’apropar la recerca científica i els seus protagonistes d’una manera planera i divertida a un públic de totes les edats.