Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

El projecte L-Health cerca lesbianes i bisexuals per elaborar un estudi que millori la pràctica clínica cap al col·lectiu

El projecte europeu, que coordinen les investigadores de l’IDIAPJGol Anna Ponjoan i Constanza Jacques Aviñó, té el propòsit de generar coneixements innovadors sobre les necessitats específiques i l’estat de salut de lesbianes i bisexuals per tal de crear consciència i proporcionar formació i educació als professionals d’atenció primària de salut
 CandyDarling def

Presentació del projecte L-HEALTH al bar Candy Darling de Barcelona 

L’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol) cerca lesbianes i bisexuals (tant dones cisgènere com amb altres dissidències de gènere), així com dones heterosexuals que tinguin sexe amb dones o se sentin atretes per les dones, que desitgin participar en el projecte europeu de recerca L-Health. Aquesta iniciativa vol identificar les desigualtats en la salut que pateix el col·lectiu per tal de millorar la pràctica clínica a l’atenció primària. L’estudi constarà d’entrevistes grupals. Les persones interessades en participar s’hi poden inscriure a través d’aquest formulari d’inscripció. Totes les dades que s’hi recullen es tracten de manera confidencial.

Propera presentació, a Tàrrega

Per tal d’aconseguir noves participants, el consorci L-Health està donant a conèixer el projecte en espais LGTBIQ+. El passat 9 de setembre, es va presentar al bar Candy Darling de Barcelona, conegut entre la comunitat queer de la ciutat. La següent presentació serà el dissabte 21 de setembre al vespre, a l’espai cooperatiu autogestionat La Soll, de Tàrrega. Al compte d’Instagram del projecte, @lhealthproject, es dona informació actualitzada sobre totes les iniciatives que s’estan duent a terme.

Projecte L-Health

L-Health és un projecte de recerca participativa que té com a objectiu millorar la pràctica clínica cap a les dones lesbianes i bisexuals, incloent-hi també altres identitats de gènere i també dones heterosexuals que tinguin sexe amb dones o s’hi sentin atretes. El projecte pretén generar coneixements innovadors sobre les necessitats específiques i l’estat de salut del col·lectiu, crear consciència i proporcionar formació i educació als professionals de la salut. L’equip que coordina el projecte creu necessari dur la investigació a espais comunitaris perquè el col·lectiu hi participi en el disseny, la interpretació dels resultats i la difusió.  

A banda d’identificar les percepcions que tenen les lesbianes i bisexuals sobre l’atenció sanitària que reben, l’estudi també vol abordar la visió dels professionals de la salut sobre l’atenció a aquest col·lectiu, a partir de la seva experiència clínica, les seves necessitats de coneixement i formació, els prejudicis i estereotips, les competències personals i els recursos comunitaris, així com les propostes que puguin tenir per millorar la qualitat de l’atenció.

Programa de formació

Els resultats del treball serviran per dissenyar un programa de formació per als professionals de la salut que millori la seva consciència i coneixement de la salut de les lesbianes, bisexuals i persones amb altres identitats de gènere i promogui una pràctica clínica excel·lent per a totes, independentment de la seva orientació sexual o identitat de gènere.

El projecte està coordinat des de l’IDIAPJGol i hi participen investigadores de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI), de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Sida Studi i EuroCentralAsian Lesbian* Community (EL*C). El projecte està finançat per la convocatòria europea CERV-2023-EQUAL.