Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

L’IDIAPJGol s’adhereix al Partnership for Global LGBTIQ+ Equality

Es tracta d’un projecte de responsabilitat social corporativa impulsat per Nacions Unides i el Fòrum Econòmic Mundial per promoure la diversitat i una cultura de respecte i igualtat, tant al lloc de treball com a les activitats que duen a terme les empreses que hi donen suport

pride flag

El final de la violència i la discriminació contra les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans, intersexuals i queer (LGBTIQ+) no depèn només dels governs. Les empreses i les institucions tenen un paper fonamental per promoure la diversitat i una cultura de respecte i igualtat entre totes les persones tant al lloc de feina com en totes les activitats que duen a terme.

Per tal de fer visible aquest compromís, les Nacions Unides i el Fòrum Econòmic Mundial han impulsat el Partnership for Global LGBTIQ+ Equality (PGLE), una iniciativa a la qual s’ha sumat l’IDIAPJGol.

L’adhesió al PGLE implica seguir cinc normes de conducta que impliquen:

  • 1) Respectar en tot moment els drets humans de totes les persones, amb independència de la seva condició sexual i la seva identitat de gènere.
  • 2) Comprometre’s a eliminar la discriminació en el lloc de treball, tant pel que fa a la contractació com en l’activitat laboral, les prestacions, el respecte a la intimitat i el tractament de l’assetjament.
  • 3) Donar recolzament, a través de la creació d’un entorn positiu i afirmatiu per tal que les persones treballadores puguin exercir professionalment amb dignitat i sense estigma.
  • 4) Evitar la discriminació a clients i proveïdors LGBTIQ+.
  • 5) Actuar de manera proactiva en l’esfera pública per contribuir a acabar amb els abusos contra els drets humans de les persones LGBTIQ+.