Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

L’IDIAPJGol participa en la reunió anual del Consorci FLASH a Catània per avançar en la recerca sanitària europea

La USR Catalunya Central participa com a soci clínic en aquest projecte europeu, que té l’objectiu de preparar els sistemes de salut per fer front a amenaces sanitàries i el seu finançament

flash meeting

L’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol) ha participat com a soci clínic en la reunió anual del Consorci FLASH, celebrada a la Universitat de Catània els dies 6 i 7 de juny. En aquest esdeveniment, Josep Vidal, coordinador de la Unitat de Suport a la Recerca (USR) Catalunya Central, va representar l’IDIAPJGol i l'Institut Català de la Salut.

El projecte FLASH s’orienta a millorar els sistemes sanitaris per fer front en el futur a situacions com la pandèmia provocada per la covid-19. La iniciativa està finançada en la seva totalitat pel programa Horizon Europe de la Comissió Europea, està coordinat per la Universita Degli Studi di Verona (Itàlia) i rep el títol “Flexible Approaches to Support Health through financing”.

El consorci està format per setze socis incloent universitats, centres de recerca, organitzacions sense ànim de lucre i institucions sanitàries de diversos països europeus, tindrà una durada de quatre anys i un pressupost total de cinc milions d’euros. Durant les jornades, els participants han compartit els resultats obtinguts durant el primer any del projecte i han discutit enfocaments innovadors en la gestió i política sanitària.

Punts destacats de la reunió 

A la primera assemblea s’han tractat diferents temes, com els incentius financers en l’atenció primària, la resiliència hospitalària després de la pandèmia covid-19, la despesa sanitària local i l’avaluació dels serveis de salut digital.  

La segona jornada ha inclòs presentacions sobre comunicació i disseminació de resultats de recerca, models de decisió per a la innovació sanitària, assistència social i cura a llarg termini, i assistència sanitària transfronterera.

Segons Josep Vidal, “aquest esdeveniment posa de manifest el compromís de l’IDIAP per avançar en la recerca i la millora dels sistemes de salut a través de la col·laboració internacional.” El coordinador de la USR Catalunya Central destaca que “les estratègies i idees discutides durant aquesta reunió impulsaran millores significatives en la sanitat i beneficaran pacients i proveïdors de salut a tota Europa.”