Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

S’obre la convocatòria de l’AES del 2024

L’Acción Estratégica en Salud, de l’Instituto de Salud Carlos III, ha posat a concurs 138 milions en ajudes, finançament de projectes i contractes per a la recerca 

ISCLogoAlt2

A partir de la segona quinzena de febrer, s’obriran les convocatòries per sol·licitar la participació en els programes de l’Acción Estratégica en Salud (AES). L’AES és la principal eina per finançar la recerca biomèdica i sanitària a Espanya i està convocada per l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Aquesta convocatòria de finançament parteix amb 138 milions d’euros, que es podrien ampliar amb 40 milions més per a diversos programes d’ajudes directes, finançament de projectes i contractes per a investigació.

Enguany es finançaran projectes i investigacions vinculats a la quimioprevenció del càncer en persones sanes; els efectes terapèutics a llarg termini en llargs supervivents de càncer; la qualitat de vida en malalties cròniques, especialment les que estan lligades a la fragilitat i la vulnerabilitat social; l’impacte del consum d’alcohol i altres tòxics en la salut; el desenvolupament i l’aplicació d'eines conductuals i biològiques amb aplicació en medicina de precisió i salut pública; els nous sistemes de vigilància epidemiològica amb anàlisi d'interoperabilitat i cost-efectivitat; l’economia de la salut i la farmacoeconomia, i l’anàlisi de viabilitat de cribratges poblacionals en patologies altament letals i/o d’elevada incidència.

A més del pressupost inicial de 178 milions, es preveu que el finançament augmenti per donar suport a convocatòries addicionals que es llançaran properament, algunes de les quals vinculades als Projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE) per a la salut d’avantguarda. En total, es preveuen prop de 150 milions addicionals distribuïts en 120 milions en subvencions, fins a aconseguir els gairebé 285 milions, que inclouran una convocatòria de recerca en xarxa, i 27 milions en préstecs per a entitats públiques.

 

 PROGRAMA ESTATAL PER DESENVOLUPAR I ATRAURE TALENT

SUBPROGRAMA ESTATAL DE FORMACIÓ

Subvencions dirigides al finançament de contractes destinats a la formació inicial en ciencies i tecnologess de la salut, a través de la realització d'una tesi doctoral vinculada a un projecte finançat a l'AES 2023.

Presentació de sol·licituds: des del 22 de febrer fins el 20 de març a les 15:00h

Ajudes per a la contractació de professionals que hagin superat la FSE (Formació Sanitària Especialitzada), per al desenvolupament d'un pla de formació en recerca en ciències i tecnolgies de la salut que simultaneijaran amb activitat assistencial corresponent a la seva especialitat. 

Presentació de sol·licituds: des del 14 de febrer fins el 7 de març a les 15:00h

Ajudes per a la contractació, en centres amb activitati clínica assistencial, de doctors recentment titulats en el camp de les ciències i tecnologies de la salut, per a perfeccionar la seva formació.

Presentació de sol·licituds: des del 14 de febrer fins el 7 de març a les 15:00h

 

SUBPROGRAMA ESTATAL DE INCORPORACIÓN

L'objecte d'aquesta actuació és, per una part, la contractació de doctors d'acreditada trajectòria investigadora en centres clínics assistencials, aportant un finançament addicional per a l'execució de l'activitat de recerca que duguin a terme, i d'altra banda, la concessió d'ajudes per a la consolidació 

Presentació de sol·licituds: des del 13 de febrer fins el 6 de març a les 15:00h

L'objecte d'aquesta actuació és la contractació en centres de titularitat pública de persones facultatives especialistes, diplomades universitàries o graduades en infermeria, odontologia o en fisioteràpia per a realitzar part de l'activitat clinicoassistencial de professionals que al mateix temps desenvolupen activitats de recerca en projects finançats per AES o pel programa europeu de R+D+I, Horitzo Europa.

Presentació de sol·licituds: des del 13 de febrer fins el 5 de març a les 15:00h

 

SUBPROGRAMA ESTATAL DE MOVILIDAD

Ajudes dirigides al finançament d'estades de professionals sanitaris i investigadors del SNS, per a l'aprenentatge o perfeccionament de tècniques, tcnologies o procediments en recerca desenvolupament i innovació tecnològica del camp de la biomedicina, en institucions nacionals o estrangeres de prestigi. 

Presentació de sol·licituds: des del 13 de febrer fins el 5 de març a les 15:00h

Ajudes destinades al finançament d'estades de personal investigador en centres estrangers de R+D o en Centres d'Excel·lència Severo Ochoa i Unitats d'Excel·lència María de Metzu amb la finalitat de millorar la seva formació i competència en recerca, desenvolupament i innovació tecnoògica. 

Presentació de sol·licituds: des del 13 de febrer fins el 5 de març a les 15:00h

 

 PROGRAMA ESTATAL PER IMPULSAR LA INVESTIGACIÓ CIENTÍFICO-TÈCNICA I  LA SEVA TRANSFERENCIA

SUBPROGRAMA ESTATAL DE GENERACIÓ DE CONEIXEMENT

Ajudes pel finançament de projectes R+D+I en salut, com a principal font de suport a la investigació duta a terme en el si del SNS i en els centres de recerca vinculats al seu àmbit. 

Presentació de sol·licituds: des del 13 de febrer fins el 19 de març a les 15:00h

 

SUBPROGRAMA ESTATAL DE TRANSFERENCIA DE CONEIXEMENT

L'objecte d'aqueta actuació és finançar projectes de caràcter aplicat per incrementar el grau de maduresa del seu desenvolupament tecnològic en alguna de les següents modalitat: Projectes de proves de concepte i projectes de validació tecnològica de prototips. 

Presentació de sol·licituds: des del 6 de febrer fins el 5 de març a les 15:00h

subvencions per al foment de la recerca clínica independent, amb medicaments d'ús humài/o teràpies avançades, mitjançant el finançament de projectes no promoguts per la indústria farmacèutica.

Presentació de sol·licituds: des del 6 de febrer fins el 7 de març a les 15:00h

Amb aquesta actuació es pretén potenciar i enfortir el Consorci CIBER mitjançant la incorporació de nous grups als programes científics que desenvolupa actualment el CIBER. 

Presentació de sol·licituds: des del 22 de febrer fins el 20 de març a les 15:00h

 

 

S’obre la convocatòria de l’AES del 2024