Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

El SIDIAP introdueix noves taules i variables de recerca

La base de dades de l’IDIAPJGol segueix creixent per oferir al personal investigador un ventall de recursos cada vegada més ampli i accessible. La darrera actualització inclou novetats com la consulta de taules sobre els professionals de la salut, les relacions familiars dels pacients, la menopausa o les unitats de les analítiques de laboratori.

Sidiap

Noves taules de recerca
  • Professionals. Dades pseudo-anonimitzades que inclouen sexe, grup d’edat, mida de la quota (cupo), % de pacients atesos i dades d’EQA i EQPF sintètic anual de cada professional assignat a nivell individual des de l’any 2014.
  • Link famílies. Relacions entre mares/pares i fills/filles i tipus de vincle que s’ha pogut generar (biològic o administratiu).
  • Menopausa. Compacta tota la informació registrada a ECAP sobre menopausa, establint una data fiable que ens permet saber des de quan una dona és menopàusica.
  • Unitats de Laboratori. Incorpora les unitats que es fan servir per a cada variable analítica demanada (a més a més de la informació present a la taula catàleg).
Aprofita tot el potencial: taules poc conegudes que s'han actualitzat

A més de les noves taules, el SIDIAP ha posat al dia conjunts de dades que fins ara passaven més desapercebuts, però amb un important potencial per als estudis i projectes d’investigació:

  • Freqüentacions. Resum de visites anuals a nivell individual. Facilita el treball i evita haver de fer servir la taula "visites".
  • Moviments seccions censals. Recull els moviments entre seccions censals des de 2011 a nivell individual. Per fer servir aquesta taula s’han d'agrupar pacients per grups d’edat i sexe.
  • Ecografies obstètriques. S'inclou tota la informació recollida durant les diferents ecografies fetes durant l’embaràs a les taules T1, T2 i T3.
  • Cartilla sanitària. Recull la informació del tipus de cartilla del pacient (actiu, pensionista,...) i el grup de garanties al qual pertany la seva targeta sanitària.
  • Al·lèrgies medicamentoses. Recull la informació relacionada amb les al·lèrgies produïdes per un medicament (ATC).
  • Longitudinalitat. Inclou informació d'indicadors relacionats amb la continuïtat de l'atenció.
  • Salut Infantil. Contenen informació específica dels nens i nenes (nounats, desenvolupament, hàbits...).
La base de dades de referència

El SIDIAP (Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària) inclou informació de la història clínica electrònica de l’Atenció Primària a Catalunya. Conté informació longitudinal pseudo-anonimitzada de més de 7 milions de persones, cosa que la converteix en una de les bases de dades per a recerca en salut més completes i actualitzades d’Europa.