Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

“Essencials” el documental de denúncia sobre l’Atenció Primària amb la investigadora Antonia Raya

El passat dilluns va tenir lloc la “premiere” del documental Essencials de Raquel Bonell Barrachina a la Filmoteca de Catalunya. És un retrat del dia a dia de tres professionals de la salut, testimoniant la batalla per defensar el sistema públic, la dignitat de les persones que en són usuàries i la seva pròpia. Una de les professionals que vertebra el documental és Antonia Raya, infermera del CAP Raval i investigadora per l’IDIAPJGol.

fotoEssencials

L’Antònia testimonia la lluita de les infermeres del CAP Raval per poder realitzar la seva feina en condicions per tal de poder donar una atenció digna als seus pacients. Des de l’organització Salut, Drets, Acció es van interessar per les accions reivindicatives de les professionals d’aquest CAP, sobretot en la seva lluita amb l’Ajuntament de Barcelona per aconseguir la cessió de la Capella de la Misericòrdia, destinada ser un nou equipament del MACBA, i que finalment serà un nou centre d’atenció primària el 2025.

Per l’Antònia Raya, el documental explica “la feina de les treballadores de l’Atenció Primària i les del servei a domicili, sobre com sostenen les vides de moltes persones i la lluita d'aquestes per mantenir el sistema i la salut com quelcom més transversal, que va més enllà de l’absència de malaltia”. La nostra investigadora no està sola en totes aquestes denúncies. Al documental també fa seguiment de la Clàudia del Santo i Vilà, metgessa de família i de la Pilar Nogués Bernal, membre del sindicat SAD (Servei d’Atenció a Domicili).

“Essencials” és un documental dirigit per la Raquel Bonell Barrachina i produït per la cooperativa audiovisual Quepo. Es podrà a veure al Sense Ficció de TV3 el 6 de juny. No us el perdeu!!