Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

La migració del GIR al Fundanet encara la seva última fase

Una de les grans transformacions que està vivint l’IDIAPJGol en els últims mesos és la migració del software GIR al Fundanet. Fins ara, l’institut utilitzava el software GIR (Gestió Integral de Recerca) que des de 1995 ens ha servit per capacitar els nostres investigadors, fer l’assessorament, el desenvolupament i la promoció dels nous projectes, l’edició de publicacions i molts altres procediments bàsics per desenvolupar i donar a conèixer la recerca que es fa des de l’IDIAPJGol.

fundanet

Però amb els anys aquest software s’ha quedat antiquat i els procediments necessiten d’una major agilitat. En aquest sentit, s’ha decidit fer la migració al Fundanet, un software de recerca que molts altres instituts i centres de recerca a nivell nacional i internacional utilitzen. La Sandra Illán, directora de l’Àrea de Recursos Corporatius, és una de les persones que li ha dedicat més hores en realitzar aquest traspàs d’informació manual. “El Fundanet ens proporciona una sèrie d’avantatges respecte el GIR, tant a nivell científic com a nivell econòmic. Per exemple, abans els investigadors no podien veure les seves factures, sols podien veure un resum. Ara hi ha molta més transparència en l’àrea econòmica, és molt més comprensible”.

S’espera que a partir d’aquest estiu gran part de la migració ja estigui completada. En aquests moments, totes les dades ja s’han passat al nou sistema i ara s’estan depurant. És un procés complex i llarg, però que necessita fer-se amb molt cura, ja que és la eina amb la que tot l’IDIAPJGol treballarà en el futur.

Des de setembre fins avui s’han anat realitzant formacions orientades a les persones que fan investigació, però també a la resta de personal de l’institut que pot utilitzar el software per gestionar vacances, baixes o permisos.

Les formacions online impartides per la Sandra Illán han estat orientades a cada àmbit, com la última en que s’ensenyava a fer el seguiment econòmic del teu projecte, com veure els diners que hi ha en cada projecte, el personal i com fer les compres. Després hi ha dues formacions obertes a tot el personal de l’IDIAPJGol: una més general, sobre el funcionament de l’eina i l’altre sobre compres i RRHH.