Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

El programa de l’Entrega dels Ajuts de l’ICS-IDIAP Jordi Gol més internacional

Tot el personal implicat a l’IDIAPJGol tenim marcat en vermell el 18 de maig ja que és un dels grans actes anuals que dona sentit a l’Institut. Fa uns dies us vam informar de la participació de Lars Bjerrum, professor de la Universitat de Copenhagen. Però avui ja us podem avançar directament tot el programa de l’Acte de Lliurament dels Ajuts de l’ICS-IDIAP.

foto lars

 L’acte se celebrarà durant tot el matí i està pensat com un acte on posar de relleu la rellevància de l’IDIAPJGol per la ciutadania, però també com un institut amb projecció internacional. La benvinguda ens la donarà a les deu en punt en Josep Basora, director de l’IDIAP Jordi Gol i Gurina i un/a representant de la gerència de l'Institut Català de la Salut.

A dos d’onze, gaudirem d’una conferència inaugural molt especial, “L’IDIAPJGol a través de les arts”, conduïda per un expert en el món de l’art, Guillem d’Efak Fullana-Ferré, humanista i historiador, i cap d’acció comunitària, programes públics i comunicació del MNAC (Museu Nacional d’Arts de Catalunya).

A les onze s’iniciarà la cerimònia d’entrega dels ajuts interns ICS -IDIAP. Seran els gerents territorials de l'ICS qui lliuraran els ajuts englobats en quatre categories:

  • Ajuts a projectes.
  • Ajuts a la realització de doctorat.
  • Ajuts de mobilitat.
  • Ajuts d’intensificació a la recerca.

Després de l’entrega vindrà sens dubte un dels actes més esperats: la ponència d’en Lars Bjerrum. Sota el nom de “Projecció internacional de I’IDIAPJGol. Rol de l’institut en els projectes europeus”, el professor ens explicarà la seva experiència en els diversos projectes on ha col·laborat amb investigadors de l’IDIAP Jordi Gol i Gurina. La xerrada posarà en valor l’aposta per la internacionalització de l’institut i la importància creixent que té la recerca en atenció primària a Europa.

Un cop acabada la ponència del professor danès, tindrà lloc la taula rodona "Impacte de la recerca en Atenció Primària en la ciutadania", moderada per l’Anna Berenguera, Adjunta de Direcció en l’Àrea de Recerca, amb el Consell Social de l’IDIAPJGol. Algunes de les membres que formaran part d'aquest consell són Sílvia Soler i Cristina Raso, del Col·lectiu de persones Afectades pel COVID persistent, i la Eva Flo de l'Associació d’Afectades d’Endometriosi de Catalunya-Endo&Cat. Aquest grup el formen una sèrie d’agents de la Societat Civil (societats científiques i professionals, de representants del món empresarial, així com de la ciutadania en general) i busca l’alineació de la perspectiva social d’aquests agents amb les accions que portem a terme. La raó de ser de l’IDIAPJGol és la d’atendre de manera transversal a la nostra ciutadania i per això es necessita fer recerca inclusiva, amb focus a la innovació i que aporti valor al teixit econòmic i social de la nostra comunitat.

Finalment l’acte el tancarà, a dos quarts de dues, en Josep Basora, director de l’institut, emplaçant-nos a seguir treballant per fer una recerca de qualitat i amb una mirada transfronterera.