Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Perquè a l’IDIAP usem el Banc d’Imatges del COIB?

La visibilitat dels col·lectius professionals en els mitjans moltes vegades està supeditada a un tipus d’imatges que provoquen uns estereotips de gènere o socials. Quan un mitjà tracta d’acompanyar una notícia amb una imatge que complementi la informació escrita, si no té una fotografia que mostri un detall de la notícia, es veurà obligat a acudir a un banc d’imatges. Agafarà, doncs, una imatge més neutra que serveixi per donar context a la notícia.

45934604812 7df3cd138c k

Fotografia feta per Ariadna Creus i Àngel Garcia

Però molts cops aquestes fotografies no mostren la realitat del col·lectiu al qual es descriu en la notícia. I això succeeix molt en l’àmbit sanitari. És per això, que amb la intenció de donar una imatge més certa i propera del col·lectiu de les infermeres i infermers, ja fa uns anys que el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) va llençar el seu banc d’imatges, d’accés i ús lliure sota llicència Creative Commons.

L’objectiu final és dotar als mitjans de comunicació d’aquells documents gràfics que millor reflecteixin la feina real de les infermeres i infermers. Aquestes fotografies realitzades per dos professionals, Ariadna Creus i Àngel Garcia, recullen l’exercici de la professió en tota la seva heterogeneïtat i mostra els professionals de manera realista i amb una mirada molt propera al nostre context sociocultural.

És per això, que des de l’IDIAP Jordi Gol intentem sempre utilitzar imatges del banc d’imatges del COIB per il·lustrar les nostres notícies. Lluitar contra les desigualtats de gènere, fomentar la inclusió de tots els col·lectius o afavorir la visibilització dels cossos no normatius són objectius que ens fem nostres.

Per accedir al Banc d’Imatges del COIB, sols fa falta clicar aquí i complir les condicions.