Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Atenció Primària Lleida realitza formació i sensibilització contra la Mutilació Genital Femenina

Coincidint amb què el passat dilluns dia 6 de febrer, es  va celebrar arreu del món el Dia Envers la Mutilació Genital Femenina, aprofitem per informar que des d’Atenció Primària Lleida s’està duent a terme una campanya de sensibilització i formació sobre aquest mateix tema. La campanya està emmarcada en el prestigiós Projecte de Recerca anomenat ISMiHealth (Eina Innovadora de Detecció de Malalties i Vacunació a Població Immigrant de Risc) en el qual hi participa l’Institut Català de la Salut, entre d’altres entitats, i, hi col·labora la Fundació d’Investigació en Atenció Primària IDIAP Jordi Gol i Gurina.

Foto noti ndp mgf

Durant aquest primer trimestre de 2023 ja s’ha fet formació a 6 Equips d’Atenció Primària de Lleida: aquests han estat l’EAP Lleida Rural Sud, l’EAP Almacelles, l’EAP d’Artesa de Segre, l’EAP d’Alfarràs-Almenar, l’EAP Ponts i l’EAP Alcarràs. Aquesta formació s’imparteix a tots els Equips d’Atenció Primària i a totes les categories professionals, i es preveu que es durà a terme a tots els Centres d’Atenció Primària de Lleida al llarg d’aquest any 2023.

Ens sumem, doncs, a les reivindicacions de moltes entitats i plataformes que demanen recursos i conscienciació sobre aquest problema, que afecta a més de dos-cents milions de dones a tot el món, que viuen aquest tipus de violència de gènere o pateixen les seves seqüeles.

S’estima que a la província de Lleida mateix hi ha al voltant de 950 nenes d’entre 0 i 14 anys amb orígens en països on encara es practica l’ablació, i per tant, estan en risc potencial de patir l’amputació total o parcial dels òrgans genitals.

La nostra intenció és continuar formant, tant en un futur proper, així com a mig i llarg termini, els nostres professionals, i, alhora, conscienciar i sensibilitzar el màxim possible sobre aquesta greu problemàtica.