Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

La Unió Europea busca acabar amb l'ús inadequat d'antibiòtics a les residències amb el projecte IMAGINE

La Universitat de Las Palmas de Gran Canària va acollir la reunió de llançament del nou projecte IMAGINE, finançat pel EU4 Health Programme de la Unió Europea i coordinat per Carles Llor, investigador de l’IDIAPJGol, els dies 25 i 26 de gener.

IMAGINE Project

 

Aquest projecte sorgeix davant la creixent amenaça que suposa la resistència dels bacteris als antibiòtics, un efecte causat pel sobretractament d’infeccions amb antibiòtics no específics. L’objectiu del projecte IMAGINE és augmentar la prevenció d’infeccions, principalment les infeccions del tracte urinari, i reduir la inadequació dels antibiòtics mitjançant la implementació d’una intervenció multifacètica adreçada a professionals de la salut en residències de gent gran.

Durant els propers 3 anys, els socis del consorci del projecte IMAGINE, del que forma part l’IDIAPJGol, capacitaran el personal sanitari que treballa a les residències de gent gran per a una millor gestió i diagnòstic d’infeccions agudes sospitoses als vuit països diana: Grècia, Hongria, Lituània, Polònia, Eslovàquia, Eslovènia, Dinamarca i Espanya.