Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Lliuren els premis de la primera convocatòria d’ajuts a projectes de recerca en Atenció Primària

Dotze professionals han rebut avui aquests ajuts convocats per l’Institut Català de la Salut i l’Institut d’Investigació en Atenció Primària IDIAP Jordi Gol, amb fons de la Diputació de Lleida.

S’ha lliurat una beca de 20.000 euros i deu beques de 3.000 euros amb l’objectiu de millorar la qualitat de la recerca en l’àmbit de l’Atenció Primària.

ajuts picard

La sala d’actes de la Diputació de Lleida ha acollit avui l’acte d’entrega dels ajuts PICARD, la primera convocatòria d’ajuts a projectes de recerca en Atenció Primària. La Diputació de Lleida aporta els fons d’aquesta convocatòria, dotada amb un total de 50.000 euros, metre que la Unitat de Suport a la Recerca de l’Institut Català de la Salut a Lleida i l’Institut d’Investigació en Atenció Primària IDIAP Jordi Gol s’encarreguen de la seva organització i del seguiment dels projectes que han resultat finançats.

Concretament, s’ha finançat amb 20.000 euros en la modalitat ‘Projecte’ la investigadora principal Agnès Huguet Feixa, pediatra de l’Atenció Primària de Lleida, per l’estudi que porta per títol “Avaluació dels missatges de dubte o rebuig vacunal a les xarxes socials”. Es tracta d’un estudi multicèntric qualitatiu que vol analitzar la relació entre el dubte-rebuig a la vacunació i els missatges antivacunes generats a les xarxes socials. A partir d’aquesta informació, es podran impulsar intervencions específiques per incrementar la cobertura vacunal en l’Atenció Primària.

Per la seva banda, han rebut una beca de 3.000 euros en la modalitat ‘Traducció i publicació’ els/les investigadors/es Eva Artigues, Júlia Siscart, Cristina Garcia, Daniel Perejón (que ha rebut dues ajudes per dos projectes diferents), Míriam Orós, Agnès Huguet, José María Palacín, Maria Dolors Rodrigo, Javier Martínez i Esther Ribes. Els projectes d’aquests dos últims han resultat empatats i han rebut una ajuda de 1.500 euros cadascun.

Marta Ortega, coordinadora de la USR de Lleida, ha valorat de forma molt positiva la primera convocatòria dels ajuts PICARD i ha afirmat que “l’objectiu de la convocatòria PICARD és fomentar la realització de projectes de recerca i donar suport a la visualització dels resultats amb la modalitat traducció i publicació, amb la intenció de millorar la qualitat de la investigació en l'àmbit de l'Atenció Primària”.

Per la seva banda, Josep Basora, director de l’IDIAP Jordi Gol, ha agraït “la sensibilitat de la Diputació per patrocinar uns premis de recerca en Atenció Primària, cosa que aporta una translació pràctica dels resultats a la població del territori des del primer nivell assistencial”.