Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Tres investigadors de l’IDIAPJGol, premiats a la 13a Jornada de Recerca de l’ICS

 

Josep Franch, coordinador del grup DAP-Cat, Cristina Rey, coordinadora del grup TICS-AP i Berta Raventós, investigadora del grup RWEpi, guardonats per l’Institut Català de la Salut.

premis ICS

 

 

Dilluns 21 de novembre més de 250 investigadors i investigadores es van reunir per a la 13a Jornada de Recerca de l’ICS, que s’ha centrat en la salut mental post-pandèmia. La Jornada ha permès aflorar qüestions com l’efecte del confinament en els diferents grups poblacionals, l’efecte en menors amb malalties mentals, l’increment de la seva gravetat, i l’inici més precoç en trastorns de conductes alimentàries.

Aquesta trobada també té l’objectiu d’enfocar la recerca en salut mental des de noves perspectives perquè, per prevenir els trastorns i millorar la qualitat de vida de les persones afectades, cal perfeccionar-ne els tractaments.

A més, durant la jornada també s’han atorgat premis a cinc investigadores i investigadors de l’ICS pel seu treball de recerca amb impacte a la pràctica clínica. Tres d’aquests són de l’IDIAPJGol: Josep Franch ha guanyat el Premi a la Trajectòria Investigadora a l’Atenció Primària de l'ICS 2022; Cristina Rey ha estat galardonada amb el Premi a la Trajectòria Investigadora Infermera de l'ICS 2022 i Berta Raventós ha estat premiada amb el Premi al millor article de Recerca en Ciències de la Salut elaborat per un Investigador o Investigadora Predoctoral de l’ICS i dels Instituts de Recerca Vinculats 2022.