Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

 

Infermeres d’Atenció Primària Lleida obtenen un premi a millor comunicació pel seu treball ‘El bienestar emocional de nuestros adolescentes’

 

Les infermeres d’Atenció Primària Lleida Mercè Pollina, Eva Artigues i Olívia Guasch, junt amb Glòria Tort, infermera de l’Anoia, reben el premi a millor comunicació oral a les XI Jornadas Nacionales de la Asociación Enfermería Comunitaria (AEC), IX Encuentro nacional de Tutores y Residentes de Enfermería Familiar y Comunitaria, celebrades a Logroño els dies 26, 27 i 28 d’octubre de 2022, pel seu treball ‘El bienestar emocional de nuestros adolescentes’.

premi lleida

La Mercè Pollina i l’Olívia Guasch són infermeres del CAP Bellpuig, i l'Eva Artigues és doctora en salut i infermera de la Unitat de Suport a la Recerca de Lleida. Totes tres són investigadores de l’IDIAPJGol.

Aquesta comunicació oral sorgeix del projecte de recerca que elles mateixes lideren 'Análisis de los factores de éxito en la autoestima: visión desde la adolescencia y su entorno’. Projecte SEACE'.  Els objectius emmarcats en aquest treball, han estat determinar el benestar emocional i definir la prevalença de símptomes de depressió i ansietat dels adolescents estudiats.

S’han arribat a conclusions com que una alta proporció de la població adolescent mostra símptomes de malestar emocional, depressió i/o ansietat.

Els objectius, a partir d’ara, en aquest ambiciós projecte seran bàsicament dos: analitzar la influència de la pandèmia per Covid-19 en el benestar emocional i aprofundir en l’estat emocional dels adolescents en relació amb l’autoestima i l’autoimatge corporal.