Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

El projecte europeu BEAMER, en el qual participem, llança la seva Newsletter

BEAMER respon a BEhavioral and Adherence Model for improving quality, health outcomes and cost-Effectiveness of healthcaRe i és un projecte europeu amb 28 partners, entre els quals l'IDIAPJGol. L'objectiu és abordar el repte que suposa per a la salut que els pacients no segueixin correctament les indicacions per prendre els tractaments tant farmacològics com no farmacològics.

beamer

 La no adherència dels pacients als tractaments suposa a Europa 200.000 morts prematures anualment, a més d'una càrrega econòmica superior per al sistema ja que implica més ingressos, urgències i visites externes. Actualment no es disposa de suficients coneixements per millorar l'adherència en la cura de la salut, i per això sorgeix el projecte BEAMER. 

L'objectiu principal és adquirir una comprensió integral dels factors que influeixen en l'adherència del pacient, independentment de l'àrea terapèutica, i dissenyar solucions que podrien convidar a un impacte ampli i consistent dins un context del món real. Per assolir aquests objectius, el projecte crearà un model generalitzat dels factors que afecten el comportament no adherent, basat en la teoria del comportament. En desenvolupar un model d'aquest tipus, l'equip del projecte podrà definir el problema de la no-adherència i desenvolupar i implementar eines i solucions rendibles que apuntin directament a les seves causes. Aquestes eines i solucions brindaran orientació a les parts interessades en la cura de la salut i contribuiran a millorar els resultats dels pacients i a reduir els costos del sistema de salut. 

Es buscarà que el model sigui adaptable amb entrades específiques per a diferents malalties per augmentar el poder de predicció i optimitzar les estratègies de suport al pacient. Aquest grau de flexibilitat serà el que després permetrà que el model sigui àmpliament aplicable i respongui als canvis en curs en diverses poblacions.

Ara, el projecte BEAMER llença la seva newsletter bianual, a la qual et pots subscriure fent clic aquí.