Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

La revista BMJ publica l’article sobre l’estudi de cohorts Reobrim Sitges

El 20 de maig de 2021 l’IDIAPJGol va participar en un estudi per avaluar l’impacte de la reobertura de l’oci nocturn a Sitges en la transmissibilitat del SARS-CoV-2. Ara, la revista BMJ publica l’article científic amb els resultats de l’assaig.

assaig Sitges

L’edat mitjana de les 391 persones participants va ser de 37 anys i el 44% eren dones. Els voluntaris, amb test d’antígens ràpid (TAR) negatiu previ, van romandre a la zona d’oci una mitjana de 177 minuts (mínim 59 i màxim 210).

Tal com els investigadors i investigadores exposen a l’article, no es van detectar casos positius de SARS-CoV-2 als 14 dies entre els participants.

Com a conclusions, els investigadors apunten a la publicació que l'assistència a la vida nocturna en condicions controlades i amb un requisit de TAR negatiu no es va associar amb una major transmissibilitat del SARS-CoV-2 en un context pandèmic de baixes taxes d'infecció. L'obertura del sector de l'oci nocturn es va considerar segura en aquestes circumstàncies, de capacitat reduïda, i accés controlat per TAR, en entorns on es pugui mantenir el compliment de les mesures sanitàries.

L’estudi el van conduir l’IDIAPJGol i el Departament de Salut amb el suport de l’Ajuntament de Sitges. També hi van col·laborar l’Associació d’Establiments d’Oci Nocturn de Sitges, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn i el Gremi d’Hostaleria de Sitges.

Podeu consultar la publicació aquí:

Evaluating the controlled reopening of nightlife during the COVID-19 pandemic: a matched cohort study in Sitges, Spain, in May 2021 (Reobrim Sitges)

Oriol Cunillera Puértolas, Sara Contreras-Martos, Mercè Marzo-Castillejo, Darío López Gallegos, Mateo Acedo Anta, Jesús Almeda Ortega, Joan Colom, Josep Basora, Betlem Salvador-Gonzalez.