Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

L’IDIAPJGol, en col·laboració amb altres institucions, aconsegueix més de 3 milions d’euros en ajuts PERIS

 

En la convocatòria d’enguany, els projectes de recerca de l’IDIAPJGol, en col·laboració amb altres institucions, han aconseguit un total de 19 ajuts PERIS per un import de 3.486.434,03 euros.

recurs peris

A continuació podeu consultar les propostes que han estat reconegudes:

  • L'impacte indirecte de la pandèmia: determinants i conseqüències de l'accés als serveis públics d'atenció primària durant la pandèmia de COVID-19. IP: Josep Vidal Alaball. Grup de recerca ProSaARu, de la Catalunya Central.
  • Avaluació i implementació d’una intervenció nutricional, cronobiològica i d’exercici físic per a la millora de la qualitat de vida, la fatiga, el dolor i l’insomni en persones amb Fibromiàlgia i Fatiga Crònica (projecte SINCRONITZA +). IP: Pilar Monteso Curto. Grup de recerca SensiTEbre de Terres de l’Ebre.
  • Programa de prevenció de malalties cardiovasculars basat en el cribratge d’arteriopatia perifèrica asimptomàtica. [Health program for prEvention of cardiovascuLar disEases based on a risk screeNing strategy with Ankle-brachial index]. HELENA Study. IP: Rafel Ramos Blanes. Girona.
  • Maneig de les ITU a Catalunya: adequació del maneig diagnòstic i terapèutic, factors predictors de complicacions i impacte de les teràpies supressores en la gravetat d’infeccions potencialment greus (estudi ITUCAT). IP: Ana Moragas Moreno. Grup de recerca GRIP de Tarragona-Reus.
  • Alt risc de fibril·lació auricular, ictus silent i trastorn cognitiu: estudi multicèntric, prospectiu i aleatori (PREFATE). IP: Jose Luis Clua Espuny. Grup de recerca Ebrictus de Terres de l’Ebre.
  • Avaluació de la utilitat i factibilitat d’una intervenció psicoeducativa per prevenir l’impacte psicològic negatiu de la pandèmia COVID19 en professionals sanitaris d'atenció primària. IP: Enric Aragones Benaiges. Grup de recerca Salut Mental de Tarragona-Reus.
  • Aportacions de la genètica a la caracterització de una cohort de Medicina Personalitzada de Precisió en el moment del debut de la diabetis. IP: Josep Franch Nadal. Grup DAP-CAT de Barcelona.
  • Disseny i avaluació d'un programa d'atenció integral multidisciplinar en la malaltia renal crònica avançada (MaReCa). IP: Iris Lumillo Gutiérrez. Grup de recerca MACAP de Costa de Ponent.
  • Infecció post-vacunal per SARS-CoV-2: Estudi de cohorts per la caracterització de la resposta immune i desenvolupament d’un model de de predicció per establir criteris de revacunació a Catalunya (BreakCOVID). IP: Concepció Violán Fors. Grups de recerca GRENSSAP, de la USR Metropolitana Nord.
  • Avaluació de la capacitat de l’Atenció Primària per a identificar i impulsar la participació de la població de risc en el cribratge de càncer de pulmó. IP: Mª Mercè Marzo-Castillejo. Grup de recerca CANCER-AP de Costa de Ponent.
  • La mort assistida a Catalunya: Experiències dels i les professionals implicats/des i bases per una guia de bones pràctiques en el marc de l'entrada en vigor de la Llei de Regulació de l'Eutanàsia. IP: Xavier Busquet Duran. Grup de recerca GREMSAS de la USR Metropolitana Nord.
  • Epidemiología clínica de la enfermedad del hígado graso no alcohólico en niños y adolescentes. Estudio LiverKids. IP: Carmen Expósito Martínez. Grup de recerca GRemHAp de la USR Metropolitana Nord.
  • Programa De Cribratge Universal D’ Infecció Per Citomegalovirus Al Primer Trimestre De L’embaràs: Estudi Pilot Multicèntric  A L’àrea De Barcelona (Estudi CITEMB). IP: Roser Gol Gómez. USR Metropolitana Nord.
  • Perfil neurocognitiu de la síndrome post covid en persones adultes de Catalunya: estudi amb mètodes mixtes en un cas-control niat (nested) en cohorts. Breu: Aliança ProHEpiC-19 Cognitiu. IP: Pere Torán Montserrat. Grup de recerca GREMSAS de la USR Metropolitana Nord.
  • Utilització de termografia dèrmica infraroja rutinària en el diagnòstic precoç de PD d’alt risc (neuropàtics, neuroisquèmics i amb trastorns angiosomals subclínics). IP: Miguel Ángel Díaz Herrera. Grup de recerca GROIMAP de Costa de Ponent.
  • Avaluació de l’impacte d’una intervenció educativa en forma de videojoc online sobre salut sexual i la prevenció, diagnòstic i tractament de les infeccions de transmissió sexual. IP: Alba  Martinez i Satorres. Barcelona.
  • Efectivitat d’una intervenció de reforç en la pràctica de l’alletament matern des d’una vessant nutricional, mediambiental i resolució de problemes en  el postpart  per augmentar la prevalença de la lactància als 6 mesos postpart: GREEN MOTHER. IP: Gemma Falguera Puig. Grup de recerca GRASSIR de la USR Metropolitana Nord.
  • Uso de fármacos en mujeres embarazadas y lactantes. Consecuencias en la salud de estas mujeres y en la de su descendencia. IP: Cristina Vedia Urgell. Unitat d’Estudis del Medicament.
  • Disseny i avaluació d’una plataforma interactiva d’activitats comunitàries promogudes des de l’atenció primària per a fomentar la salut i el benestar en una població d’una àrea bàsica de salut. IP: Roser Pedret Llaberia. Grup de recerca Salut Mental de Tarragona-Reus.