Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Presentem l’estudi Equitat i Salut Menstrual al Parlament de Catalunya

El passat dilluns 30 de maig, les investigadores de l’IDIAPJGol Laura Medina-Perucha i Anna Berenguera, van comparèixer davant la Comissió d’Igualtat i Feminismes del Parlament de Catalunya per presentar l’estudi d’Equitat i Salut Menstrual.

parlament

Des d’aquesta comissió, diversos partits polítics van signar una petició perquè les investigadores poguessin presentar l’estudi tenint en compte que és un tema d’interès sobre el qual es volen impulsar polítiques.

A part de presentar l’estudi, es demanava a les investigadores que fessin recomanacions sobre les iniciatives que caldria impulsar. Entre d’altres, l’equip de l’IDIAPJGol va defensar la necessitat de què la inequitat menstrual s'abordi des de polítiques públiques que es fonamentin en l'equitat social i de gènere i  que considerin la diversitat i necessitats específiques de diferents col·lectius de dones i persones que menstruen.

“Aquestes polítiques haurien de centrar-se no solament a abordar la pobresa menstrual, sinó també la falta d'educació menstrual i d’atenció sanitària per a la salut menstrual, la dificultat per al maneig menstrual a entorns laborals, escolars i públics, així com l'estigma i discriminació que vivim les dones i persones que menstruen associada a menstruar, entre altres aspectes de la inequitat menstrual”, va concloure Medina-Perucha.