Fem recerca per la salut de les persones

foto recerca xarxes 900x224 web

Xarxes i CIBER

 

"Redes temáticas de investigación cooperativa en salud (RETICS)"

Les RETICS (Xarxes Temàtiques d'Investigació Cooperativa en Salut) són estructures organitzatives formades per l'associació a l'Institut de Salut Carlos III de diferents grups d'Investigació en Biomedicina, de caràcter multidisciplinari,  que tenen com a objectiu  promoure la col·laboració entre els grups de recerca del Sistema Nacional de Salut que treballen en temes afins facilitant al mateix temps la vertebració de la recerca que es realitza en el mateix.

Respecte a la seva estructura, un coordinador general serà el responsable de la coordinació científica i seguiment de la xarxa i els coordinadors de programa seran responsables de la coordinació científica de cada programa. Per a la seva constitució i manteniment és necessària la participació d'entre 6 i 15 grups de recerca per programa i de 4 o més comunitats autònomes.

Actualment hi ha 17 Xarxes d'investigació cooperativa en salut, entre elles, la Xarxa d'Investigació en Activitats Preventives i Promoció de la Salut (redIAPP), coordinada per l'IDIAPJGol.   

 

"Red de Investigación en Actividades Preventivas y Promoción de la Salud" (redIAPP)

L’IDIAP Jordi Gol coordina la redIAPP (Red de Investigación en Actividades Preventivas y Promoción de la Salud) i també hi participa a diferents grups, com són el grup GRenSSAP, liderat pel Dr. Bonaventura Bolíbar, en què participen membres del grup GrenSSAP i del grup d’estils de Vida de l’IDIAPJGol, i el Cardiocat, liderat pel Dr. Rafael Ramos, en què participen membres del grup ISV Girona, del grup ARTPER i del grup GRECAP de l’IDIAPJGol).

La redIAPP és una xarxa formada per diversos grups de recerca amb la missió de generar coneixements vàlids per a l'Atenció Primària, especialment sobre l'eficàcia, efectivitat i eficiència d'intervencions innovadores en prevenció i promoció de la salut, així com transmetre la informació necessària perquè la població, la comunitat científica i els gestors de serveis integrin la prevenció i apliquin els resultats obtinguts a la pràctica clínica rutinària i l'organització de serveis.

Visita la web de la redIAPP fent clic a la imatge:  GRENSSAP

rediIAPP c

 

"Centros de Investigación Biomédica en Red" (CIBER)

Els CIBER van ser creats per l'Instituto Carlos III per impulsar la recerca en camps prioritaris de la Biomedicina i les Ciències de la Salut, que es du a terme en el Sistema Nacional de Salud i en el Sistema de Ciència i Tecnologia. Són consorcis públics de recerca col·laborativa en diferents àrees temàtiques, en els que participen més de 400 grups d'investigació d'hospitals, universitats, i organismes públics de tot l'Estat Espanyol.   

L'IDIAPJGol participa en diferents CIBER:

ciberfes logo

Fragilitat i Envelliment

Nova incorporació del grup GREMPAL, liderat pel Dr. Daniel Prieto. 

ciberehd logo

Malalties Hepàtiques i Digestives

El grup GremHAP liderat pel Dr. Llorenç Caballeria, participa com a grup vinculat al Ciber. 

ciberdem logo

Diabetis i Malalties Metabòliques Associades

Incorporació del Dr. Josep Franch i el Dr. Manel Mata, del rup DAP_CAT, al grup liderat pel Dr. Didac Mauricio de l'Hospital Germans Trias i Pujol (IGTP).

ciberobn logo

Obesitat i Nutrició

El Dr. Josep Basora, Director de l'IDIAPJGol i membre del grup NUSCO participa en el grup liderat pel Dr. Jordi Salas (URV).