Research to improve people's health

0
0
0
s2smodern

L’Institut Català de la Salut i l’IDIAP Jordi Gol i Gurina investiguen amb el MIT com diagnosticar la COVID-19 amb intel·ligència artificial, a través de la tos i la veu del pacient

L’objectiu de l’estudi és la creació d’una eina d’abast mundial amb informació disponible gràcies a algoritmes de reconeixement amb l’ús d’intel·ligència artificial. L’atenció primària de l’Institut Català de la Salut s’encarrega de validar els algoritmes amb pacients simptomàtics, als quals es realitza una PCR, amb pacients positius i els seus contactes.

Coronavirus

Un nou projecte col·laboratiu internacional, impulsat pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i liderat per l’investigador català Brian Subirana, vol dissenyar una eina automàtica que ajudi al diagnòstic de la COVID-19 mitjançant un innovador abordatge, a partir de la tos i la veu de les persones. Aquesta eina que estaria disponible mundialment podria ser de molta utilitat, sobretot en països en vies de desenvolupament.

L’estudi analitza la tos, la tos forçada i la veu en pacients amb símptomes de la COVID-19. És un estudi basat en la participació voluntària de milers de persones de diversos països amb l’objectiu d’aconseguir algoritmes de reconeixement amb l’ús de la intel·ligència artificial per al diagnòstic de la COVID-19 (MIT OPEN Voice COVID-19).

L’Institut Català de la Salut i l’IDIAP Jordi Gol i Gurina actualment estan ja realitzant una tasca de captació de participants per a la recerca per tal de validar els algoritmes de l’eina, i ja se n’estan recollint les primeres mostres. Als pacients seleccionats, se’ls ofereix  participar en aquest estudi, que recopila les dades de manera anonimitzada. La participació dels pacients consisteix  a enviar tres registres de tos o tos forçada i un de veu (comptant de l’1 al 10) per WhatsApp a un telèfon centralitzat durant 14 dies.