Investigamos para la salud de las personas

0
0
0
s2smodern

Com fer servir les xarxes socials per comunicar la nostra recerca?

Recomanacions de la Comissió Europea per a l'ús de les xarxes socials en l'estratègia de comunicació dels projectes competitius europeus.

xarxes socials

Les xarxes socials permeten arribar a una audiència molt ampla, però també molt segmentada, pel que poden ser una molt bona eina per fer més visible la nostra recerca. En aquest sentit, la Comissió Europea va publicar aquesta guia amb recomanacions per fer-les servir per comunicar els projectes de recerca, tant en estratègies de comunicació com de disseminació. Segons la Comissió, alguns dels beneficis de l'ús de les xarxes socials poden ser:

  • Gestionar la reputació i influir en els debats sobre ciència i innovació amb un públic més ampli
  • Construir xarxes per trobar nous socis d'investigació entre companys i possibles estudiants graduats, accedint a coneixements addicionals de tot arreu el món
  • Treballs informals de revisió prèvia en curs, consensos sobre o comentaris sobre la vostra feina
  • Trobar finançament alternatiu
  • Cercar voluntaris o col·laboradors

Per a la comunicació dels projectes europeus es contempla l'ús de diferents xarxes socials (Facebook, Linkedin, Instagram...), però la prioritària és Twitter. Aquest canal ens permet publicar missatges curts de fins a 280 caràcters, amb possibilitat d'incloure enllaços, imatges, vídeos, emoticones... El seu principal avantatge és que ens permet arribar a un públic molt ampli de manera fàcil, ràpida i des del mateix telèfon mòbil. Per tal de donar més visibilitat a les piulades, es pot mencionar (o etiquetar a les fotografies) altres usuaris implicats en el projecte, que es poden fer ressò compartint el missatge. Una altra de les funcionalitats de Twitter és l'ús de les etiquetes (#IDIAPJGol), el que permet ordenar les converses i, mica a mica, guanyar notorietat en el tema d'especialització.