Fem recerca per la salut de les persones

    GIR
0
0
0
s2sdefault

Premiada la Dra. Cristina Carbonell, investigadora de l'IDIAP Jordi Gol

En el marc dels Premis d'Execel·lencia Professional 2017 del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) que es van celebrar el  passat 14 de novembre a l’Auditori Axa es van guardonar 50 metges de l'àrea de Barcelona, entre ells la Dra. Cristina Carbonell, investigadora de l'IDIAP Jordi Gol. 

Aquests premis es concedeixen a metges i metgesses en reconeixement a la seva trajectoria i per l’enaltiment dels valors que configuren el professionalisme mèdic.

cristina COMBarcelona idiap premi excel.Lencia
Fotografía de COMB
 

0
0
0
s2sdefault

Aquesta tardor actualitza el GIR

El GIR és el sistema de Gestió Integral de la Recerca i dona suport als investigadors i investigadores de l'IDIAP Jordi Gol en la seva gestió diaria de la l'activitat investigadora. 

AQUESTA TARDOR

0
0
0
s2sdefault

La detecció de càncer de coll d'úter oportunista pot conduir a la cobertura de detecció sub-òptima

La Doctora Amèlia Acera realitza a la seva tesi doctoral una avaluació de tres estratègies per a la captació de dones amb un cribratge incorrecte de càncer de coll uterí per tal de reduir la seva incidència i mortalitat. I conclou que aquesta cobertura podria incrementar-se desprès d’una invitació personalitzada a la població objectiu. 

Pap test normal

0
0
0
s2sdefault

El Congrès SEIOMM premia dos treballs d'investigadors de l'IDIAP Jordi Gol.


esquelet idiap jordigol

Els passats 25, 26 i 27 d’Octubre va tenir lloc a Elx el XXII Congrés de la Sociedad Española de Investigación Ósea y Metabolismo Mineral (SEIOMM).  

En el marc del congrès es va premia a l'equip d'investigació GREMPAL de l'IDIAP Jordi Gol capitanejat pel Dr. Daniel Martínez. 
El primer va ser el Premi de la Fundación Hispana de Osteoporosis y Enfermedades Metabólicas Óseas (FHOEMO) pel treball: "Estudio de valoración de la mejor estratègia de identificación a los pacientes con alto riesgo de fractura para solicitar una densitometría". 
El segon premi va ser a la millor comunicació oral clínica pel treball "Asociación entre diabetis Melitus Tipo 2, fractura de fémur y mortalidad post-fractura femoral: Análisis multiestado de una coherte de base poblacional".

Felicitats al Dr. Dani Martínez i a tot l'equip. 

0
0
0
s2sdefault

Gairebé un 60% dels ancians reben un tractament farmacològic potencialment inadequat per excés o per omissió

 El Grup de Recerca en Terapèutica en Atenció Primària (GRETAP) de l’IDIAP Jordi Gol ha analitzat la prescripció potencialment inadequada (PPI) de fàrmacs en persones d’edat avançada segons els criteris STOPP/START, una de les eines més utilitzades a Europa per detectar possibles errors de tractament o de falta de prescripció en ancians. L’estudi STARTREC mostra que gairebé un 60 % dels pacients majors de 70 anys analitzats tenen prescrit almenys un fàrmac potencialment inadequat i/o els manca la prescripció d’almenys un medicament potencialment indicat, segons els criteris STOPP/START.

medications 1442283 340 682x376